כולנו כבר מכירים את מנוע החיפוש של גוגל, ומבינים את התחרות הרבה הקיימת בו. במאמרים הקודמים דיברנו על קידום אתרים אורגני, אך לא נגענו כל כך בכל החלק של אופטימזציה לאתרים. לכן, בפוסט זה נדבר על החשיבות של אופטימיזציה לאתרים, ואיך תוכלו להתחיל לבצע אופטימזציה לאתר שלכם בצורה הטובה ביותר.
לפני שנתחיל, נצטרך להבין אופטימיזציה מהי. ההגדרה לאופטימיזציה לפי ויקיפדיה היא – שיפור של מערכות ותהליכים. אופטימיזציה, כשמה כן היא (אופטימי), אחראית לבצע מיטוב ושיפור בדבר מסוים, ובכך לגרום לו להתאים לדבר אחר. אם נקביל את זה לעולם האתרים- כשאנו נבצע אופטימזציה בעצם נשפר את נראות האתר שלנו ביחס להופעה שלנו במנוע החיפוש של גוגל וכך האתר שלנו יתחיל להסרק ולהופיע במנוע החיפוש על ביטוי מפתח מסויים שנגדיר בו.
כעת אציג את השלבים שעלינו לבצע בכדי לעשות אופטימיזציה לאתרים בצורה הטובה ביותר.
מחקר מילות מפתח
לפני בכלל שנתחיל את הביצוע הטכני של האופטימיזציה לאתר שלנו, עלינו לבצע מחקר מילות מפתח. את מחקר מילות המפתח נבצע בעזרת הכלי למחקר מילות מפתח של גוגל. לא ארחיב על מחקר מילות מפתח במאמר זה אך חשוב לבצע מחקר וסינון טובים למילות המפתח טרם ביצוע האופטימזציה.
יצירת אסטרטגיית פעולה
כעת, עלינו ליצור אסטרטגיית פעולה שלפיה אנו נפעל שנעשה אופטימיזציה לאתרים שלנו. נבחר אילו ביטויי מפתח מתוך הביטויים שסיננו נרצה שיהיו חלק מכתיבת התוכן שלנו באתר, ונתאים כל ביטוי לכל אחד מעמודי האתר.
לדוגמא, אם האתר שלי עוסק במשלוחי פרחים, וסיננתי את כל ביטויי המפתח שקשורים לתחום הפעולה של האתר שלי, אני אתאים כל ביטוי לכל אחד מעמודי האתר שלי, ובהמשך כדי לקדם את האתר, נצטרך לפתוח בלוג עם מאמרים בתחום הספציפי שקשור למשלוחי פרחים.
את האופטימיזציה כדאי לבצע עם ביטויי מפתח מסוננים ובניה של אסטרטגיית פעולה מסודרת, אמנם אם אין לכם כרגע מילות מפתח כלשהן, תוכלו לבצע עם שימוש בשם המותג בעמוד הראשי ולאחר מכן להשתמש בשירות של מקדם אתרים שיבצע את המחקר עבורכם.
שימוש ביוסט seo
לאחר בניית אסטרטגיית הפעולה, נתקין את תוסף יוסט seo על האתר שלנו ונתחיל לבצע את האופטימיזציה באופן טכני.
כעת אסביר לכם צעד אחרי צעד כיצד תוכלו להתקין את תוסף יוסט seo ולבצע אופטימיזציה לאחד מעמודי האתר שבחרתם.
- עברו אל לשונית תוספים > תוסף חדש והקלידו בשורת החיפוש- יוסט seo תתקינו אותו ותפעילו אותו.
2. צרו את העמוד שבחרתם בהתאם לאסטרטגיית הפעולה שיצרנו בסעיפים הקודמים, ולחצו על פרסום של העמוד או הפוסט.
- הכניסו בעמוד כותרת ראשית (h1), ותיאור שמכיל את ביטויי המפתח שבחרתם לפחות פעמיים, כאשר פעם אחת לפחות הביטויי יופיע בפסקה הראשונה. הכניסו טקסט שמכיל 350 מילים לכל הפחות.
- עצבו את העמוד לפי רצונכם, מומלץ להשתמש באלמנטור.
- חזרו לעריכת העמוד, ובתחתית העמוד הכניסו את מילת המפתח ביטוי, את תגיות המטא, והסלאג.
- ניתן לבצע אופטימיזציה לתגיות בהתאם לניתוח הseo שיוסט מציג לנו.
אם קיבלתם ירוק בכל הפרמטרים וניתוח הseo והקריאות מראה את הצבע הירוק, סימן שביצעתם אופטימיזציה כמו שצריך ובקרוב העמוד/הפוסט שיצרתם יתאנדקס בגוגל ויוכלו להתחיל למצוא אותו.
כמו כן, קידום אתר הוא תהליך ארוך מאוד שדורש המון עבודה והתמדה, וכמובן שלא ניתן יהיה למצוא את האתר שלכם בדירוג גבוהים בגוגל כבר על ההתחלה, ולכן כדאי לשכור מקדם אתרים מקצועי שיעשה זאת עבורכם.
אם תרצו, תוכלו לבקר בעמוד יצירת הקשר שלנו ולהשאיר לנו את פרטיכם, ונחזור אליכם עם שיחת ייעוץ לגמרי בחינם.
נשתמע 🙂